Selecteer een pagina

Heb je al vakantie of kijk je uit naar vertrek? Misschien blijf je wel thuis deze zomer en neem je je voor even alles los te laten. Loslaten is de belofte van vakantie: loslaten van ritme, verplichtingen, dagelijkse beslommeringen. We hoeven even helemaal niets meer. En toch, ook tijdens de vakantie ontwikkel je en ritme, gewoontes, tradities. Enige voorspelbaarheid is juist fijn  – als het maar niet teveel dwingt en de rest van je dag bepaalt.

Die hang naar vrijheid impliceert dat de structuur in het dagelijkse leven knelt, ons gevangen houdt. Waarom willen we anders in de zomer uitbreken? Maar is dat wel zo? Ik denk dat we zelf onze eigen “gevangenis” creëren. Natuurlijk, je hebt vaste werktijden en daarnaast moet nog zoveel gebeuren. Het zijn de innerlijke worstelingen die de meeste energie kosten.

Het “moeten” dat we onszelf opleggen wanneer we denken dat er geen ruimte is voor “willen”. Nee, het leven is zeker niet altijd een feest. Daar horen verantwoordelijkheden bij, teleurstellingen, en verdriet. Waar het om gaat is hoeveel energie je besteed aan verzet daartegen. Zonder het te weten, strijden we veel vaker tegens onszelf dan tegen de rest van de wereld.

Wat zou het je waard zijn om meer in de flow van je dag te kunnen  blijven? Zonder te piekeren over de toekomst of spijt te hebben van het verleden. Zodat je je handen, je hoofd, je gevoel vrij hebt voor nu? Zodat je nooit meer hoeft terug te kijken met een gevoel iets “gemist” te hebben?

Op 27 September vindt de training plaats Onvoorwaardelijke Acceptatie. Het wordt een dag gevuld met kennis, inzichten, dichter bij jezelf komen, en meditaties en visualisaties die je helpen in het dagelijkse leven los te laten wat jouw geluk in de weg staat.