Selecteer een pagina

De vruchten  van deze sinaasappelboom zijn oneetbaar ondanks dat ze er prachtig uitzien. Van een afstand. Van dichtbij wordt pijnlijk zichtbaar hoe je hoe niet alles is wat het lijkt.

Aan de boom mankeert niets, aan zijn voeding daarentegen alles. Hij staat in een plantsoen waar dagelijks de wortels gevoed worden door afval en sigarettenpeuken, waar de regen de nicotine en andere chemische sappen diep de grond invoert. Vergif is er in vele vormen: met het voedsel waarmee we onszelf voeden beïnvloeden we voor een deel de energie die we hebben.

Hoe we onszelf tegenhouden

Er is een onderschatte voeding die dagelijks ons leven beïnvloedt: onze gedachten. We kunnen er niets aan doen: de hele dag door hebben we gedachten, wel 60.000. Zijn die allemaal even waardevol, waar of zelfs geloofwaardig? Zeer onwaarschijnlijk. Toch, zonder erbij stil te staan voeden we onszelf vaak met negatieve gedachten over onszelf: oordelen, zelfkritiek, angsten, emoties die leiden tot conclusies. We zijn vaak nog het hardst voor onszelf, drijven onszelf wanneer we moe zijn, jagen onszelf op wanneer strijden geen zin heeft.

Erbij horen

De vorm waarin we onze inspanningen gieten zijn sociaal acceptabel: niet opgeven, doorzetten, volhouden, hard werken, schouders eronder, klaarstaan voor anderen ten koste van onszelf, grote dromen klein houden. Wat zijn dan de vruchten die je plukt? Ze lijken misschien mooi als ze passen in het plaatje van moeiteloos succesvolle duizendpoot, evenwichtige ouder, ideale werknemer, behulpzame collega. Alleen laten we onszelf in de steek als de overwinning op onszelf niet zoet smaakt maar wrang.

De strijd staken

Wat zijn de vruchten van jouw innerlijke strijd? Wil je stoppen met vechten tegen je eigen verlangens, dromen en ware natuur? Wil je het slagveld verlaten en innerlijke rust bereiken, je verliezen nemen met gratie en gemak? 

Doe mee met de ***ONLINE MASTERCLASS ACCEPTATIE MET OVERTUIGING***