Selecteer een pagina

Slecht nieuws

Het nieuws kwam als een donderslag bij helder hemel. Het zou afgelopen zijn. Het bedrijf waar ruim duizend mensen met trots en plezier hadden gewerkt zou sluiten. Steen voor steen, met zorg en aandacht moest nu alles worden afgebroken.

Wat mij het meest verraste was de weerstand die ik tegenkwam toen ik het veranderingsproces begeleidde in de vorm van ontkenning. Ik begreep er toen niets van. Hoe kun je ingaan tegen een feit, iets dat onvermijdelijk is. Waar jij zelf geen invloed op hebt. Met al je energie en overtuiging? Voor deze mensen bleek tijd de oplossing. En veel wilskracht en energie.

Dromen komen uit

Ik begrijp het nu beter. Ontkenning kies je niet voor. Het lijkt de enige optie. Tijd bleek de oplossing. Voor sommige mensen leek het een droom. Ze namen beslissingen die ze anders nooit hadden gedaan, maakten Bold Moves om hun leven en werk heel anders in te richten. Zij keken de onvermijdelijke verandering in de ogen en vertrouwden op nieuwe kansen en mogelijkheden. Durfden te dromen over hoe het anders kan.   Daar had ik groot respect voor. Niet iedereen heeft evenveel veerkracht. Maar je kunt er wel in groeien. Ik gun het iedereen die hu dromen in duigen ziet vallen dat ze de volgende morgen weer de zon zien schijnen.

Omdat ik weet als geen ander hoe lastig dat is, bied ik de Acceptatie 5-daagse aan. Wil jij jouw veerkracht vergroten, doe dank mee. Het is namelijk geheel gratis. Meld je dan hier aan.