Selecteer een pagina

“ ’TisBetter to have loved and lost than never to have loved at all” Alfred Lord Tennyson. Het klonk zo volwassen toen ik dit voor het eerst hoorde. Als tiener voelde ik al aan dat ik deze zin als wijze raad mee wilde dragen. Mijn leven begon al turbulent te worden en zo werd het mijn levensmotto, tot op de dag van vandaag. Ik heb grote liefdes gekend en veel los moeten laten, telkens weer overnieuw beginnen.

Er waren momenten dat ik dacht de pijn niet niet te kunnen dragen. Er waren weer andere periodes dat ik niets voelde behalve leegte. Vooral een burn-out maakt je letterlijk uitgeblust en leeg. Voor veel mensen gaat dat gepaard met depressie. Uit ervaring weet ik dat er maar een ding erger is dan emotionele pijn: niets voelen. Pijn maakt onderdeel uit van de menselijke ervaring Het gaat er niet omdat je het hebt – het gaat erom wat je ermee doet.

Levenservaring

Vandaag hoorde ik Unbreak My Heart van Toni Braxton en als een golf spoelden pijnlijke herinneringen over me heen. Maar tot mijn verrassing waren het nog maar slechts herinneringen aan deze pijn die ik ooit voelde. Ik ben inmiddels geheeld. En toch, ik had die levenservaring niet willen mensen, zelfs toen niet. Het was het waard. Als je het werkelijk kunt voelen, doorvoelen, toelaten laat het je sterker achter. Ik ben er niet van gevlucht (zeker tot ongemak van mijn omgeving) maar slechts van dag to dag geleefd. Voor mij is het waar dat er tegenover peilloze diepten hemelreikende hoogtes zijn. Die zou ik niet willen missen. Voor mij geen shortcuts maar leven met overgave. Daar doe ik het voor!

Hoe zit dat bij jou?

Doe de Challenge

Durf jij de pijn toe te laten om nog veel meer te leven? Op alle vlakken? Doe mee met de Acceptatie 5-daagse en…enjoy the ride!