Selecteer een pagina

Coaching voor gedreven hoogopgeleiden

Corporate

Ik ben Arabella Seegers (53). Ik heb een academische en een lange corporate achtergrond (IT & projectmanagement). Na een internationale coachopleiding (CTI) ben ik vanaf 2011 hoogopgeleide kenniswerkers & ondernemers professioneel gaan coachen.
De corporate wereld, werkstructuren en snelheid snap ik als geen ander. In die tijd heb ben ik ook opgeleid tot coach met een diepe belangstelling voor veerkracht en wat mensen drijft.  

 

Gedreven

Gedrevenheid en snelheid horen bij mij. Ik hou van snelle paarden en auto’s en snel moeten schakelen en sturen. Ik hou ook van de oerkracht die je hierbij vrijkomt.  Maar ik herken ook wanneer je uit de bocht vliegt en de behoeften die jij hebt wanneer dat gebeurt. Wanneer je hoofd het gewoonweg niet bij kan houden.

 

De weg kwijt

De waarheid is dat ik zelf in mijn leven de weg en de betekenis kwijt was. Mijn oplossing voor problemen was om steeds harder te werken. Alleen luisteren naar anderen. Dat ik daardoor de verbinding kwijtraakte met mezelf en mijn omgeving herkende ik niet.
Ik ging op zoek naar het verlossende perspectief want die moest er zijn. Vele diepe inzichten verder in oude patronen, vermijdingen en belemmerende overtuigingen leerde ik weer vertrouwen op mijn eigen kracht. Door zelf coaching te ontvangen heb ik kunnen groeien. Die ervaring gun ik jou ook.

 

Vertragen

Een vakantie in Thailand en de kennismaking met het boeddhisme veranderde voor mij alles. Het was alsof ik van buiten naar binnen keek, voor de allereerste keer. Voor het eerst begreep ik mezelf, hoe ik deed en dacht. Wie ik was. Met mijn (gezonde) gedrevenheid en mijn missie vond ik ook weer mijn energie terug

 

Anders kijken

Als (expat)kind bewoonde ik de wereld op vele plekken en zie daardoor altijd meerdere perspectieven. Als je anders de wereld in kijkt, wordt er meer mogelijk. Er ontstaat ruimte, begrip. Daarnaast ga ik diep waar anderen afhaken. Omdat ik weet hoe makkelijk het is jezelf te ontvluchten, jezelf “vast” te denken en werken.

 

Expertise

Ik ben een expert in het andere perspectief in zichtbaar te maken door de diepte in te duiken. Zo komen we tot nieuwe inzichten die duurzame veranderingen op gang brengen. Nieuwe innerlijke kennis, ruimte en kracht brengen.
Mijn klanten bereiken wat ze in stilte al hadden opgegeven.  De energie stroomt en er is weer toekomstperspectief.

Dat gun ik jou ook.

 

Van wilskracht naar wijsheid

Ik help gedreven en hoogopgeleide professionals die veel met hun hoofd werken, zich te verbinden met hun innerlijke wijsheid.
Warm en betrokken staat mijn coaching in dienst van jouw proces. Samen realiseren we diepe kennis, ervaringen en positieve veranderingen binnenin jezelf.

Dit doe ik vanuit mijn uitgebreide achtergrond in coaching en krachtige tools (zoals facetten uit Mindfulness, Zelfcompassie, Beïnvloeding, Psychologie (gedachten en emotiepatronen).

 

AIs dit jou aanspreekt, laten we samen bespreken hoe coaching jouw transformatieproces kan faciliteren.

Missie

 

Ik help gedreven hoogopgeleide professionals, die veel met hun hoofd werken, zich te verbinden met hun innerlijke wijsheid. Zodat zij gewenste veranderingen aangaan. En zich warmer en gesteund voelen in het (verander)proces. Want hoe bewust je ook bent, vaak ben je niet bewust van je eigen innerlijke wijsheid die jou helpt bij innerlijke processen en vraagstukken, privé en/of werk gerelateerd.

Je innerlijke wijsheid is je meest duurzame tool in je leven. Het geeft je richting en innerlijk weten.

 

 

Ik geloof dat transformatie plaatsvindt wanneer je jouw innerlijke wijsheid (be)grijpt

Alles in jou kan alles om je heen positief veranderen.

Kernwaarden in coaching

Wanneer ik iemand ontmoet met belangstelling voor coaching informeer ik naar hun dromen.

We praten over wat belemmert. We gaan voor wat je nooit mogelijk had gehouden. Coaching is dienend aan jouw proces, jouw dromen, jouw groei.
In mijn aanpak vind je mijn waarden terug.

 

Inzicht

Vaak hoeven we geen nieuwe kennis op te doen. Je bent al slim genoeg. En je hoofd zit al vol genoeg. Herinner je vooral de kennis en steun die al aanwezig is in je hart.

We creëren nieuwe  inzichten. Inzicht die worden gekoppeld aan actie. Inzichten die uiteindelijk leiden tot transformatie, echte resultaten. Dat proces faciliteer ik als coach. En ik daag jou uit om met mij mee te gaan luisteren. Ik borg dat jij je geborgen voelt, want zo maken we écht contact. En wanneer je je ontspannen voelt, herinner je je beter je kracht.

Identiteit

Je bent compleet, meer dan de so van je ervaringen, talenten, emoties en gedachten. Je mag jezelf laten zien. De oplossing is al in jouw bezit. Ik geloof sterk in JOUW wijsheid. Je kan er alleen niet altijd bij. Je gaat wellicht te hard en snel door het leven. Het vergt moed om eens meer stil te staan. Soms hoef je nergens te zijn, dan bij je eigen stille geluid en kracht. Des te sneller kan je daarna weer gaan. Je kan meer ontspannen in het leven dan je nu denkt. De balans en regie is in JOUW handen.

Groei

Duik in je innerlijke wijze wereld. Een diepe duik zorgt ervoor dat je jouw wijsheid weer vindt. Vertrouw erop dat je niet dieper zult duiken dan je aan kunt. Jouw wijsheid helpt je te bewegen naar iets dat beter voelt. Het brengt je vooruit. Het is je drijvende kracht en laat je een nieuwe(re) wereld openbreken. Samen bewegen we met plezier richting je nieuwe vrijheid, weidsheid en lichtheid. Mijn coaching realiseert doorbraken en transformatie, waardoor jijzelf de (nieuwe) richting gaat zien.

Ik ben in 1992 afgestudeerd aan de UVA (Engelse taal- en letterkunde),

Deed een internationale coachopleiding (CTI) in 2009 tijdens mijn loopbaan als IT projectmanager.

Ik hou van…mijn man en mijn dochter.

En ook van donkere wolkpartijen tijdens een starndwandeling.

Een goed diepgaand gesprek.

Lang (Italiaans of Indonesisch) tafelen met dierbare(n) vrienden.

Romige cappuccino’s en groene Earl Grey thee.

Eindeloos begraven in engelstalige fictie. 

Mijn Indische achtergrond en jeugd herinneringen aan Indonesië.

Alles wat hard gaat, en me het gevoel geeft dat ik leef…autorijden, paardrijden, skien, zeilen, Pencak Silat.