Selecteer een pagina

De ratio regeert

Je hoeft geen twijfelaar te zijn om het moeilijk vinden een knoop door te hakken. Ga eens bij jezelf na wanneer je dat voor het laatst moest doen. Was dat om een praktische situatie ging of iets dat, bij nader inzien, je hart aangaat. Een verhuizing, afscheid nemen, een nieuwe baan, ontslag nemen, voor jezelf beginnen, een paard aanschaffen (in mijn geval), wat was het? We nemen dagelijks vele beslissingen maar we staan zelden stil bij de beste strategie om een weloverwogen besluit te nemen. Als je afwegingen maakt bij een praktisch probleem werkt dat heel goed. Je verstand kan dat prima aan. Maar op het moment dat je moet besluiten over iets dat je gevoel raakt wordt het alweer lastiger. In dit artikel lees je wat er gebeurde toen  Jacqueline op een andere manier een moeilijk besluit nam.

 

Verkeerde strategie

Vaak is niet het probleem lastig maar is de strategie die we gebruik om een besluit te nemen ongeschikt. Op het moment dat je afwegingen maakt over zaken die je gevoel (lees hart) aangaan, blijf je in cirkels redeneren – je hebt wel 60.000 gedachten op een dag. Maar je maakt dan geen gebruik van je innerlijke intelligentie, je intuïtie, je hart of je innerlijke stem of hoe je het wilt noemen. Daarmee bedoel ik zeker niet dat je vanuit impuls moet besluiten of vanuit je emotie. Het is je intuïtie die spreekt met een stem die zachter is dan de gedachten in je hoofd. Daarom is luisteren naar je ratio makkelijker. De fluisterstem is pas te horen wanneer je volledig vertraagt, aanwezig ben en openstelt voor de connectie met je hele zelf.

 

Connectie

Een echte connectie maakt zoveel mogelijk. Er opent iets, er ontstaat ruimte voor inspiratie, ideeën, nieuwe inzichten die je wereld veranderen. Als je tenminste in actie komt, wat lastig kan zijn. Niet iedere ingeving voelt concreet genoeg. Dan helpt het om deze te doorvoelen voordat je in beweging komt. Eenmaal je inzichten doorvoeld dan ben je klaar voor de volgende stap. Zo ging dat ook voor deze klant. Zij kan het beter uitleggen:

 

Knagende vervelende gevoel

 “Je hebt me goed gespiegeld met een lastige situatie. Een lijstje van plussen en minnen en daar een besluit op maken werkte niet.

Door jouw visualisatie oefening kwam duidelijk naar voren hoe ik me daar niet op m’n gemak voelde. De onderliggende overtuiging die ik had kwam boven drijven. Ik vond namelijk dat ik me daar overheen moest zetten en deed lichamelijke technieken om daar ontspannen bij te blijven.

Maar dat knagende vervelende gevoel keerde steeds terug en daar kan geen voor of tegen lijstje tegenop. We worden geleerd je eigen gevoel te wantrouwen. Door deze oefening heb je me geleerd goed te luisteren naar m’n gevoel.

Daardoor werd duidelijk waar ik graag mee door wil en waarmee te stoppen. De beslissing waarmee in deze situatie te stoppen werd vergemakkelijkt en onvermijdelijk. “

 

Op het kruispunt in je leven

Als dit al mogelijk is in één gesprek, stel je voor wat er mogelijk wordt na een half jaar.

Ben jij op een kruispunt in je (werk)leven gekomen en sta je voor moeilijke beslissingen of word je telkens weer geblokkeerd in je ambities? In een Clarity gesprek kom je in contact met jouw intuïtie wat jou helpt je volgende stap te nemen.

Wil jij ervaren hoe dat is of wat nog meer mogelijk is? Neem dan contact op en bel: 06 53438898 of mail met coach@arabellaseegers.com.